Nyheter


Två nya piloter - Grattis Rodrigo och Mikael till LAPL

skickad 5 juli 2018 22:59 av Per Djäknegren

  
Då har vi nöjet att gratulera ytterligare två piloter till att ha bergat LAPL-certifikat. Både Rodrigo Cancino och Mikael Hast har sedan tidigare certifikat för motorsegelflygplan (TMG) och är de första piloterna som Trollhättans flygklubb vidareutbildat till LAPL-certifikat från TMG. De har således kompletterat sitt TMG-certifikat med 3 olika teoriområden och genomfört kompletterande praktisk flygutbildning på minst 3 timmar.

På bilderna poserar de två stolta efter genomfört flygprov tillsammans med vår trygge examinator Jerry Nerstrand.

Stort grattis till er båda önskar Trollhättans flygklubb. Vi önskar er många vackra flygtimmar i detta fantastiska sommarväder som vi har.

...och så flyger Daniel EK!

skickad 29 maj 2018 02:53 av Per DjäknegrenSubsidiens i Maj kan bara betyda en sak: EK-premiär för elever! Daniel Johnson gör här tummen upp på medvinden innan landningschecklistan påbörjas. Efter 3 inledande landningar med lärare så släpptes denne helt sonika av vid klubben och Daniel taxade ut, ställde upp och genomförde sedan 7 trafikvarv helt på egen hand. Mycket bättre än så kan en fredagkväll knappast bli! Grattis Daniel till denna milsten i utbildningen, önskar klubben!!

Bana 15/33 stängd 2018-05-11 - Runway closed

skickad 27 apr. 2018 11:30 av Per Djäknegren


Ett event genomförs den 11 maj på flygplatsområdet på Trollhättans flygplats vilket medför att bana 15/33 är stängd för trafik mellan 0700-1800 lokal tid. Det är ej heller möjligt att nå tankanläggningen eftersom eventet också använder plattan.

Grässtråket 15/33 går bra att använda för start och landning.

Se även NOTAM B0713/18.


----

There's an event at Trollhättan airport on the 11th May which means that runway 15/33 is closed for traffic between 0700-1800 CET. It is also not possible to reach the apron for fueling.

Grass strip 15/33 can be used for take off and landing.

Grattis Peter till PPL-certifikatet!

skickad 19 apr. 2018 12:33 av Per Djäknegren


Där satt den! När väl den extremt fuktiga luften i form av dimma, fuktdis och låga moln värmts bort av vårsolen så satte Falketorparn allt som Jerry Nerstrand kastade på honom. Landningar, stalls, navigeringsmoment, slowflights, bedömningslandningar, under-the-hood och snygga steep turns; ingenting kunde hindra Peter från att ta sitt hett efterlängtade PPL-certifikat. Mycket snyggt jobbat!

Jättegrattis till dig Peter. Perfekt tid på året att checka ut certet!

Grattis Nils-Åke - det blir ett fint flygår i år!

skickad 19 apr. 2018 12:32 av Per Djäknegren


Ibland behöver piloter göra uppehåll i sin flygning för att man behöver fokusera på annat i livet. Då är det ju tur att man kan komma tillbaka och sätta sig bakom spakarna igen när det börjar dra i flygar-nerven. Nils-Åke har haft ett uppehåll men kände att det var dags att åter kunna bege sig upp i det blå, även om det kan vara kul att klappa spinnern också :) . Under överinseende av den glada examinatorn Jerry Nerstand genomförde Nils-Åke ett lyckat praktiskt kunskapstest i ett fantastiskt vårväder.

Stort grattis Nils-Åke. Det blir ett fint flygår i år!

Grattis Jonathan - nu får du flyga med en motor!

skickad 19 apr. 2018 12:32 av Per Djäknegren


Jonathan är en välmeriterad pilot i klubbsammanhang som både får flyga kommersiell trafik, flygplan med mer än en motor och instrumentlygning. Men tro inte att han får flyga ett enmotorigt kolvmotorplan för det! Inte förrän idag då han genomfört en Skilltest SEP som nu berättigar honom att flyga kärror med enkelfläkt.

Stort grattis till detta, Jonathan, och välkommen till Trollhättans flygklubb!

Våffeldagen = Teoriprov!

skickad 25 mars 2018 08:43 av Per Djäknegren   [ uppdaterad 25 mars 2018 08:48 ]


Här ser ni 3 av de 5 elever som verkligen är värda en stor trave med våfflor när de kommer hem! De har nu under eftermiddagen suttit och klämt sig igenom prov i 9 olika ämnen för Transportstyrelsen. Detta innebär också att elevkullen 17/18 mer eller mindre är färdiga med sina teoristudier i PPL och kan nu, likt fjärilar i puppor, bryta sig ut och i stället utnyttja vårvädret till praktiska flyglektioner!

I höst börjar en ny utbildning i LAPL/PPL. Är du intresserad av att börja flyga och ta flygcertifikat så tveka inte att kontakta oss på Trollhättans flygklubb.

Trollhättan / ESGT byter frekvens 1 februari

skickad 28 jan. 2018 01:35 av Per Djäknegren   [ uppdaterad 28 jan. 2018 01:37 ]

 
Nu är det dags att ändra alla minnesinställningar och dokumentation du för med dig under flygning i Trestadsområdet.
Den 1 februari ändrar Trollhättan / ESGT frekvens from 122.725 MHz till 122.730 MHz som en del av det samordnade införandet av röstkommunikation mellan luftfartyg och mark baserat på 8.33 kHz kanalseparation. Se även ES_Amdt_A_2018_01_en sidan 253.

Den preliminära planen för frekvensbyte i resten av Sverige återfinns här

Grattis till första EK-flygningen, Niclas!

skickad 2 nov. 2017 08:47 av Per Djäknegren

Här ser vi Niclas Lindgren när han stiger in i maskinen för att göra sin första EK-flygning, dvs en flygning man genomför själv som elev utan att läraren sitter bredvid. Det var fina förutsättningar idag och Niclas genomförde övningen på egen hand i trafikvarvet på ett strålande sätt och satte 5 snygga landningar innan det var dags att rulla in till klubben för debriefing med den likaledes stolta flygläraren Filip Saxvik.
Grattis Niclas, önskar Flygklubben.

Vill du också bemästra flygningens ädla konst? Kontakta oss på Flygklubben så berättar vi hur det går till.

Höstmötet: Full fart på flygandet!

skickad 22 okt. 2017 10:54 av Per Djäknegren   [ uppdaterad 22 okt. 2017 10:58 ]


Flygklubbens verksamhet ser väldigt positiv ut, rapporteras det från årets höstmöte.

- Antalet flygtimmar på vår Piper har gått upp rejält under 2017 och det är mycket glädjande att kunna konstatera att vi får fler och fler flygande medlemmar, berättar Jesper Marklund.
- Andelen privatflygtimmar har ökat ordentligt och även vår flygskola rullar på för fullt med den elevkull vi utbildar i PPL/LAPL nu under hösten och våren, meddelar flygskolchefen Tommy Andersson. 
- Även på ekonomisidan ser det betryggande ut, säger föreningens kassör Lars Berg. Den prismodell som vi har introducerat under 2017 har fått en fin effekt på flyguttaget och det är ju jättebra för oss att vår maskin flyger mycket. Så föreningens ekonomi är stabil, vilket gör att vi kan genomföra de investeringar vi har planerat för, både på flygplanet och våra lokaler.

Vill du också vara med i en flygklubb under stark utveckling? Kontakta oss så berättar vi mer!

1-10 of 125