Nyheter


Fly-in och Öppet Hus 31/8 kl. 10-14!

skickad 7 aug. 2019 23:34 av Per Djäknegren   [ uppdaterad 7 aug. 2019 23:35 ]


Välkommen på kombinerad Fly-in och Öppet Hus på Trollhättans flygklubb 2019-08-31 kl. 10-14!
  • Vi hoppas på många besökande flygetyg från när och fjärran
  • Grillen står på!
  • Info om vår PPL/LAPL-utbildning
  • Ta en provlektion och testa
Välkomna!!

Utflykt med KMR...

skickad 4 aug. 2019 01:02 av Per Djäknegren

 Flygning ger många fina möjligheter till rekreation. Här har Niklas slagit läger i Sandvik på Öland inför natten. Han skulle dock ha tagit andra pinnar med sig för det är bara ett par centimeter jord där innan man kommer ned till Ölandsstenen. Ytterligare en sak man kan göra med sitt PPL/LAPL-cert!

Nu renoverar vi och gör fint!

skickad 31 mars 2019 11:26 av Per Djäknegren


Idag och ytterligare några helger framåt så fräschar vi upp våra lokaler ordentligt! Vi upptäckte en vattenskada i höstas som nu har torkat upp och vi passar på att inte bara laga detta utan att fräscha upp ytorna rent allmänt. Bra engagemang i klubben således med många händer som vill hjälpa till att måla och fixa. Det känns riktigt gott att klubbstugan kommer få en fin fräschör nu när högsäsongen för flyg ligger runt hörnet.

Så välkomna till vårt nygamla klubbhus i vår! 

God Jul och Gott Nytt år!!

skickad 21 dec. 2018 05:12 av Per Djäknegren

God Jul och Gott nytt år önskar Trollhättans flygklubb alla medlemmar och blivande piloter. Vi ser fram emot nya flygupplevelser under 2019!!

Teoriutbildningen har startat! HÄNG PÅ!!

skickad 19 sep. 2018 10:23 av Per Djäknegren

 Pass på! Nu har höstens teoriutbildning till PPL och LAPL dragit igång. Kursen går på tisdagar och torsdagar nu under hösten. Det finns fortfarande möjlighet att hänga på! Är du intresserad så ring vår skolchef Tommy Andersson på 0733-123681 för att lösa praktikaliteterna. Vi lovar, du kommer inte att ångra dig!

SEP-behörighet till Paul!

skickad 28 aug. 2018 11:13 av Per Djäknegren


Se, så fint solen nu har tittat fram på kvällskvisten samtidigt som Paul Raab satte en riktigt greasad landning mitt för PAPI:n på bana 33. Som multi-engine pilot är han ju van att sätta kärran precis där han vill, men det går ju preciiis lika bra med bara en motor. Vilket skulle bevisas! Och Jerry tycker det är lika kul som vanligt!

Grattis önskar vi i klubben!

Grattis till PPL-certifikatet, Daniel!

skickad 28 aug. 2018 10:01 av Per Djäknegren   [ uppdaterad 28 aug. 2018 10:09 ]


Under regntunga skyar lyckades Daniel Johnson idag navigera till sig ett rykande färskt PPL-certifikat! Daniel tillhör den kullen som började sin PPL-resa så här dags förra året, så han har jobbat på bra! Men så har det också varit fantastiska flygförutsättningar i sommar. Jerry Nerstrand fick stå för det soliga idag och som vanligt är han mycket nöjd med den pilotkvalitet som Trollhättans flygklubb levererar.

Stort Grattis Daniel, önskar Flygklubben. Nu har du rätt att träna själv! Noshjulet på gula linjen :)

Infodag om våra flygutbildningar 1/9 1300-1600 - och testa en provlektion!!

skickad 23 aug. 2018 02:25 av Per Djäknegren


Lördagen den 1 september kl. 1300-1600 har vi en informationsdag om våra flygutbildningar inför kursstarten i mitten på September.

Vi kommer informera om både LAPL- och PPL-utbildningar. Så har du funderat på att kunna spaka ett plan alldeles själv så är detta tillfälle perfekt för att få lite mer information vad det handlar om.

Vår skolchef Tommy Andersson kommer vara på plats liksom flera av våra lärare och nuvarande elever.

Det kommer också finnas möjlighet att göra en första provlektion i vår Piper SE-KMR

Kursstart för teoriutbildningen är sedan den 18 september.


Två nya piloter - Grattis Rodrigo och Mikael till LAPL

skickad 5 juli 2018 22:59 av Per Djäknegren

  
Då har vi nöjet att gratulera ytterligare två piloter till att ha bergat LAPL-certifikat. Både Rodrigo Cancino och Mikael Hast har sedan tidigare certifikat för motorsegelflygplan (TMG) och är de första piloterna som Trollhättans flygklubb vidareutbildat till LAPL-certifikat från TMG. De har således kompletterat sitt TMG-certifikat med 3 olika teoriområden och genomfört kompletterande praktisk flygutbildning på minst 3 timmar.

På bilderna poserar de två stolta efter genomfört flygprov tillsammans med vår trygge examinator Jerry Nerstrand.

Stort grattis till er båda önskar Trollhättans flygklubb. Vi önskar er många vackra flygtimmar i detta fantastiska sommarväder som vi har.

...och så flyger Daniel EK!

skickad 29 maj 2018 02:53 av Per DjäknegrenSubsidiens i Maj kan bara betyda en sak: EK-premiär för elever! Daniel Johnson gör här tummen upp på medvinden innan landningschecklistan påbörjas. Efter 3 inledande landningar med lärare så släpptes denne helt sonika av vid klubben och Daniel taxade ut, ställde upp och genomförde sedan 7 trafikvarv helt på egen hand. Mycket bättre än så kan en fredagkväll knappast bli! Grattis Daniel till denna milsten i utbildningen, önskar klubben!!

1-10 of 132