Nyheter


Solen skiner ikapp med EK-Erik!

skickad 10 jan. 2021 07:13 av Per Djäknegren

Det råder ingen tvekan om att det finns en stark vilja att flyga bland våra elever. Erik Hallbäck ägnade ett par timmar till att skotta snö framför hangaren idag, men belöning väntade! Under en klarnande himmel flög Erik sitt första EK-pass (ensam i luften). Vilken kalas-start på året att kombinera fysisk motion med den mentala träning det innebär att lita på sig själv i lufthavet. Erik satte några riktigt fina landningar framför sina kurskompisar, som i sin tur väntade på att genomföra skolprov i diverse teoriämnen.

Daniel fixar PPL-certet!

skickad 29 okt. 2020 12:22 av Per Djäknegren

Så idag var det dags för Daniel Andersson att flyga upp för kontrollanten Kjell Böhl! Som ni ser på bilden från debriefingen efter genomförd provflygning så gick det alldeles lysande. Det  var lite kryssande mellan de låga molnen under uppflygningen så det blev lite extra work-load att hålla kollen under navigationsmomentet. Denna uppflygning testade också Daniels förmåga att hantera studs och gå på ett kortare fält i Backamo och det gick galant det också. Stort GRATTIS Daniel, önskar Flygklubben!!

Grattis Simon - ny pilot med PPL

skickad 11 okt. 2020 10:27 av Per Djäknegren


Det var lite väntan idag på att väderförhållandena skulle bli de rätta. En efterhängsen front rörde sig helt sakta österut och ville inte riktigt flytta på sig enligt prognosen. Men på seneftermiddagen idag var allt klart för start och Simon Borg tog vår allestädes närvarande examinator Jerry  upp på en examinationsrunda i det makalöst fina höstvädret. Ett lugnt och stilla lufthav skapade de allra bästa förutsättningarna för både navigation, hantering av onormala situationer, kommunikation på engelska och ett par snygga studsar innan Simon satte den sista landningen och rullade in på taxibana Sigurd med godkända resultat i alla delmoment.
Stort grattis Simon önskar vi alla på Trollhättans Flygklubb!

Teoriutbildningen startar 26/9 10-14, nu som distansutbildning!

skickad 12 aug. 2020 08:35 av Per Djäknegren   [ uppdaterad 12 aug. 2020 11:06 ]


Lördagen den 26/9 kl. 1000-1400 drar vi igång med uppstart av årets teoriutbildning i PPL/LAPL.
I år genomförs utbildningen som distansutbildning. Vi kommer presentera utbildningsplanen och övriga förutsättningar och sätter sedan direkt igång med första lektionen! Vår skolchef Tommy Andersson kommer presentera teorikursens upplägg och appen Volflight e-learning. Alla lärarna kommer också finnas på plats för en kort introduktion av respektive ämne. Så vässa pennorna och beställ utbildningsmaterial.
Har du frågor så ring Tommy på 0733-123681. Välkommen!

ÖPPET HUS 2020-08-30 kl.1000-1600

skickad 12 aug. 2020 08:19 av Per Djäknegren   [ uppdaterad 12 aug. 2020 08:22 ]

  • Info om privatpilotutbildning
  • Ta en provlektion och testa
  • Kolla på flygplan som gästar
  • Prata flyg

Sameer har flugit EK!

skickad 22 maj 2020 08:07 av Per Djäknegren   [ uppdaterad 22 maj 2020 08:10 ]


Detta är en tumme som sitter på en mycket glad Sameer Panjwani som just genomfört en milsten i pilotutbildningen - en EK - som betyder att han för första gången varit uppe och flugit utan lärare. EK står för Enkel-Kommando och innebär att läraren står kvar på backen medan elever får möjlighet att utforska sina förmågor på egen hand i det blå.

I Sameers fall så gick det till så här att han och flyglärar-Tommy gjorde ett flygpass tillsammans under 30 minuter där Sameer gjorde 5 landningar för att känna att alla moment i trafikvarvet fungerade. Efter den sista landningen rullade de in till klubben och Tommy hoppade ur. Sameer vände på kärran och genomförde sedan på egen hand tre ursnygga trafikvarv innan han efter 15 minuter flöt ut på bana 15 och taxade in mot en lika glad flyglärare.

Stort grattis Sameer till detta viktiga steg mot flygcert!

Peter Johansson - pilot!

skickad 11 maj 2020 13:02 av Per Djäknegren

Nu står uppflygningarna som spön i backen! Peter Johansson tog tillfället i akt mellan frontsystemen och utnyttjade den klarblåa kvällen idag till att flyga upp för att ta det hett efterlängtade PPL-certifikatet. Och som han levererade! Jerry N mycket nöjd som vanligt och Peter själv ser ju hyggligt nöjd ut han också.

Stort grattis önskar Trollhättans flygklubb!

Dubbelskräll i vårsolen!

skickad 18 apr. 2020 09:56 av Per Djäknegren   [ uppdaterad 18 apr. 2020 11:15 ]


En sån otroligt trevlig nyhet att få förmedla: Christofer Stjernqvist och Niclas Lindgren har nu båda förvärvat rätten att kalla sig piloter, då båda använde det otroligt fina vädret till att knipa sina respektive PPL-licenser. Utan tvekan skiner de båda ikapp med solen på bilderna och den där goa känslan att ha fixat examinationen bubblar omkring i kroppen.

Examinatorn Jerry Nerstrand gjorde som vanligt sitt jobb som han skulle, även om redaktören funderar lite på hur han praktiserade social distansering i cockpit :)

Trollhättans flygklubb skickar ett stort grattis till både Christofer och Niclas. Ha det riktigt gott!

Ny pilot - Grattis Joacim!!

skickad 7 okt. 2019 08:54 av Per Djäknegren

Så här glad kan man bli när man flugit upp och blivit godkänd pilot! Joacim Nielsen klarade alla prov som Jerry Nerstrand kastade på honom med flying colors! Vi i Flygklubben får också passa på att gratulera till detta. Nu är det bara att fortsätta den idoga utbildningen på egen hand. 

Grattis Joacim!


2019 års PPL/LAPL-utbildning har startat

skickad 24 sep. 2019 14:01 av Per Djäknegren

Då är vi igång med årets teoriutbildning i PPL/LAPL! 6 kunskapshungriga och otroligt flygsugna elever tog plats i våra nyrenoverade lokaler för ett första teoripass. Kursen fortsätter på tisdagar och torsdagar under hösten och fram till och med februari och transportstyrelsens prov kommer skrivas dels innan jul och sedan vid ytterligare tre tillfällen i mars och april. Det finns fortfarande chans att haka på och nästa tillfälle är redan på torsdag.
Vi hälsar alla elever välkomna till Trollhättans flygklubb. Ha det gott!

1-10 of 143