Nyheter‎ > ‎

Gör det - flyg eller lär dig flyga - NU

skickad 2 juli 2013 13:28 av Lars Berg   [ uppdaterad 2 juli 2013 13:40 ]
Mitt namn är Lars Berg och jag är informationsansvarig för Trollhättans Flygklubb och samtidigt flygelev med målsättningen att få mitt PPL-certifikat under 2013. Kanske litet lustigt att ha en sådan roll i en flygklubb och samtidigt inget flyg certifikat – än – men så är det just nu.

För drygt ett år sedan så bestämde jag mig för att ta det där flygcertifikatet som för så många varit en pojkdröm men av olika omständigheter inte kommit att bli verklighet. Efter en provlektion med skolchef Tommys Söderqvist så var saken klar. Det här vill jag kunna få uppleva på egen hand.

Vår förening består av ca 50 medlemmar. Vi har en fantastiskt fin flygmaskin. En tvåsitsig Diamond DA20 med bl a mycket modern navigationsutrustning. Vi har klubbhus och hangar på Trollhättans Flygplats och givetvis därigenom tillgång till flygplatsen och en mycket fin start- och landningsbana.

Att börja förstå att jag själv, inom en inte alltför lång framtid, ska kunna ta med mig familj, vänner och bekanta upp i luften och på egen hand spaka, navigera och hantera flygplanet som befälhavare är en fantastisk pirrande känsla.

Kanske är du som läser detta en av dem som känner som jag gjorde tidigare? Kanske är du redan pilot men har bara inte kommit till skott med att bli medlem i Trollhättans Flygklubb? Eller så är du medlem idag och behöver den där lilla knuffen att faktiskt boka upp planet och komma upp i luften litet oftare och njuta av det som du redan vet att detta erbjuder?

Genom Trollhättans Flygklubb har du idag god tillgång till flygplanet och därför finns det stora möjligheter att få flyga när det passar och vädret tillåter.

Vi har en mycket engagerad flyginstruktör. Du kan bekanta dig mer med honom via den länk som finns på startsidan. Daniel, som han heter, erbjuder under tisdagar i juli månad, att finnas på flygplatsen efter kl 17:00 för att stötta de som vill flyga – erfarna som oerfarna – eller som bara är nyfikna på att diskutera möjligheterna att börja flyga. Passa på och gör något av dina flygtankar / drömmar nu – annars ångrar du kanske det senare!

 

// Lars

ą
Lars Berg,
2 juli 2013 13:31
Comments