Nyheter‎ > ‎

Min första EK - 20:e november 2013 - en dag jag inte kommer att glömma!!!

skickad 20 nov. 2013 13:22 av Lars Berg
20:e november 2013 - en dag som till att börja med bjöd på morgondimma. Denna dag skulle just Tommy, vår skolchef, göra en utbildningskontroll på undertecknad. Det var vindstilla och därmed vissa svårigheter med att bli av med dimman. En stund efter kl 11:00, lokal tid,  bedömde skolchef och undertecknad att VFR gällde. Det kom två andra flygplan som förstärkte  detta beslut. 

Taxning till tankstället, fem varv i trafikvarvet blev det till att börja med. Efter den sista landningen så tog skolchef Tommy radion, ropade till tornet och begärde taxi till klubben för att själv kliva av och lät meddela att flygplanet sedan skulle komma ut på banan igen denna gång som EK - skolning. Jag trodde inte det skulle hända idag men nu gällde det - nu var det dags! 

Jag släppte av Tommy vid flygskolan. Checklista, taxning, motoruppkörning, start och under stigningen började jag förstå vad som höll på att hända. Bäst förstod jag detta när hjulen lättade från bana 33 och jag började stiga. Nu var jag själv och allt handlade om mina egna kunskaper. 

Två studs och en fullstopp landning, taxning tillbaka till klubben och jag kan säga att det var ta mig tusan de tre finaste landningar jag någonsin gjort - allt enligt mitt eget tyckande givetvis men ändå. Mycket nöjd och med ett leende som endast begränsades av min fysiologiska begränsningar, läs öron, var det som mötte skolchef och hans kamera.  

Till er piloter som sedan tidigare är piloter så gissar jag att denna känsla känns igen. Datum för den händelsen är sannolikt helt klar och flygningen även den så tydlig att den kan vara på er näthinna.

Till er som ännu inte gjort det - se till att få göra det - det är en fantastisk känsla och ett mycket stort steg i utbildningen.

Stort tack till instruktör Daniel och skolchef Tommy som bidragit till denna händelse.

// Lars Berg - elev Trollhättans Flygklubb


Comments