Nyheter‎ > ‎

Trollhättan flyger igen

skickad 21 aug. 2011 22:18 av Robert Baldinger   [ uppdaterad 21 aug. 2011 22:54 ]

Söndagen var målgång på en process som startat redan året innan. Leveransen av SE-MEL, en Diamond DA20 C1 Eclipse, var därmed ett efterlängtat ögonblick.

HC från Östflyg flög maskinen från Kalmar på förmiddagen och damp ner vid lunchtid. Samma förmiddag körde vi en G500-utbildning för de som inte hunnit med.

Tommy Söderqvist, FI och trafikpilot på GoldenAir, stod för utcheckningen av de som behövde få G500-praktiken slutförd och inskriven. Det är dock svårtt att hinna med alla på en dag, så det kommer bli fler tillfällen löpande.

Samtliga som flög denna DA20 under var mycket nöjda. En vacker exteriör, "Merca-klass" interiört, G500 och en fantastisk flygkänsla gav de nylandade ett smile som satt i länge. Det känns att vi flög en maskin som någon eller några lagt ner mycket tanke och omsorg i.

Den nya propellern fungerade mycket bra och gav en ordentlig fart på låga varv. Det bådar gott för resekonomin.
För resa har vi tänkt komma igång med, och nu har vi en trygg, snabb och ekonomisk plattform att göra det med.

Första resan är redan bokad till Lübeck i september.

G500 och den kommande tekniska utbildningen kan tyckas många steg för att komma igång med den nya maskinen, men faktum är att ett problem vi haft är att vi träffats för lite. Med alla kurserna har vi minglat folk i klubben som aldrig träffats, så detta känns nu som en plus.

Samtidigt måste vi nu alla lära oss att ta extra väl hand om vår nya maskin och vårda den ömt. Det är något som ger direkt avspegling på timpriset och tillgängligheten.
-Följ alla motorchefens budord och vårda maskinen!

Nu ser vi fram emot att fortsätta umgås och flyga... långt, länge och tillsammans.

Ordförande Jesper Marknlund tar emot nycklarna från HC, Östflyg.

Robert Baldinger ger sitt betyg.
Comments