Presentkort

Ett presentkort på en flygning är en oslagbar present till nära och kära.

Du ger en present som rycker mottagaren till NU:et, bort från vardagen och upp i det blå i en fantastisk naturupplevelse.

Att få leverera denna livsförändrande gåva är ett previlegium för oss och vi gör allt för att den skall bli ett positivt minne för livet, eller kanske starten på ett nytt fritidsintresse eller yrkeskarrär.

Här följer lite frågor och svar kring presentkortet

Är det en rundtur eller "körlektion" jag köper?

 Presentkortet gäller i vår flygskola och avser en flyglektion med en certifierad flyglärare. Mottagaren av presentkortet sitter på förarplatsen och har läraren med dubbelkommando bredvid sig.

 En lektion består i en genomgång på marken samt ca 45 min i luften. Om eleven senare vill fortsätta till eget flygcertifikat får denna lektion räknas som en del i utbildningen.

Pris?

Presentkortet kostar 2.800 kr

Hur går köpet av presentkort till?

Du fyller i formuläret uppe till höger på denna sida. 

Du får samtidigt instruktioner om hur du betalar och bokar din flygning.

När blir flygningen av?

 När du får ditt presentkort finns instruktioner om hur du kontaktar flygläraren för att boka flygningen. Normalt bestämmer man en dag som passar att genomföra flygningen på.

Det finns alltid faktorer som gör att en flygning inte kan genomföras på bokad dag. Ex. väder och vind, service osv.

Om flygningen inte kan genomföras bokas helt enkelt ett nytt datum för ett nytt försök. Presentkortet gäller för genomförd flygning oavsett hur många ombokningar som krävs under giltighetstiden.

Angående väder så vill vi vara ganska kräsna för att skapa en så behaglig upplevelse som möjligt.

Hur länge är presentkortet giltigt?

Presentkortet är giltigt i 2 år från att det skapats.

Begränsningar

 Det finns egentligen ingen åldersgräns för att flyga en provlektion. Det är när man vill fortsätta sin utbildning som man måste vara 16 år fyllda för att flyga enkel-kommando (läraren på marken). Man måste vara 17 år för att flyga upp och få det egna certifikatet.

Flygrädsla

 Flyglektioner är även en effektiv kur mot flygrädsla och vi kan forma genomgången med inriktning mot detta. Du kommer då att få en grundlig genomgång hur flygplanet fungerar och vad det är som gör att ett flygplan flyger, hur man genomför en säker flygning. Du kommer också få en god praktisk förståelse för hur man gör när man flyger när du själv manövrerar flygplanet.